У Кропивницькому рятувальники провели зустріч зі школярами

Три дні тому стартувала щорічна Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”.

Служба порятунку Кіровоградщини, яка у своїй роботі запроваджує комплексний підхід до безпеки, долучилася до акції, розпланувавши серію зустрічей з різними категоріями громадян з питань запобігання та протидії насильству.

Така зустріч відбулася у Кропивницькій гімназії №9.

В першу чергу, учасникам зустрічі запропонували дати відповідь на прості запитання: що таке насильство, як вони розуміють це поняття та які його прояви?

Більшість людей, в тому числі й учасники сьогоднішнього заходу, розуміють насильство у вигляді застосування фізичної сили. Але це лише верхівка айсберга.

Насправді проблема насильства набагато глибша та багатогранніша.

Саме про це й вели розмову рятувальники під час зустрічі з підлітками.
У ході бесіди дітям пояснили, які види насильства існують та як їх розпізнати, а головне — як їм протидіяти.

На жаль, не рідкісними є випадки домашнього насильства. Від нього потерпають щодня тисячі жінок, дітей та навіть чоловіків.

Аби не стати жертвою знущань, треба вміти себе захистити. Про те, як це зробити та куди звертатися по допомогу, розповіли школярам рятувальники.

Про психологічне насильство, яке нерідко трапляється у сім’ях, у колі близьких друзів, дітям повідомили психологи Служби порятунку. А ще надали рекомендації, як діяти людині, на яку здійснюється постійний психологічний тиск, якому вона не здатна опиратися, та на жаль, дуже часто сприймає його як належне.

Бесіда вийшла дуже змістовною, а отримані корисні поради, сподіваємося, допоможуть учасникам заходу позбутися страху та не соромитися говорити про домашнє насильство. Це проблема, про яку не слід мовчати, адже насильство у будь-яких проявах — це не норма!

У Кропивницькому до гімназистів завітали рятувальники

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

91